Nyheter

Nyheter!

Här hittar ni de senaste nyheterna om kassalagen & nya produkter i vårt sortiment. Vi tipsar också om allt från betallösningar, förbrukningsmaterial och nya spännande kunder.

St Jakobs stenugnsbageri, äntligen i Malmö!

St Jakob har nu öppnat dörrarna till sitt bageri i Glasvasen precis intill Malmö centralstation, tidigare i år öppnade de sitt första bageri i Malmö, slottsstaden och till hösten flyttar de in i Malmö Saluhall. Här hittar ni alla Stenugnsbagerierna:

St Jakob, Glasvasen, Malmö
St Jakob, Skvadronsgatan 16, Malmö
St Jakob, Salhuallen, Malmö *Öppnar snart*
St Jakob, Klostergatan 9, Lund
St Jakob, Industrigatan 23, Lomma

I Bagerierna betalar gästerna smidigt i ett Cesar Kassasystem med integrerade kortterminaler och hantering för presentkort.

Vår nya webbutik!

Nu kan ni beställa och betala några av våra populäraste modeller direkt i webbutiken. En smidig men framför allt en snabb lösning då ni har er nya spis inom 2-3 dagar. Självklart har alla våra spisar i webbutiken våra låga kampanjpriser. Vi skickar över hela Sverige och accepterar de flesta betal- och kreditkort. Webbutiken hittar ni här —> JRG fire Sweden

Kassasystem & Kassaregister för Restaurang

Startat restaurang och behöver kassa? då har ni kommit rätt! Vi har många års erfarenhet av kassasystem som är anpassade för restaurang och café. Med rätt kassasystem i restaurangen flyter servicen smidigt både för personal, ägare och gäst. Delad nota, Bordshantering, Köksbong och Personalliggare är bara några av de funktioner som underlättar ert arbete.

Kontakta oss eller varför inte besöka några av de restauranger som idag använder våra olika system.

Saluhallen i Lund

Flera av handlarna i Lunds saluhallen använder kassaregister och kassasystem från Kassahuset. I veckan har vi även installerat system till Terrin & Vin och Malmstens Fisk. Om ni är i Lund kan vi verkligen rekommendera ett besök i saluhallen.

Äntligen vår

Ett säkert vårtecken är att golfbanorna öppnar igen. Inför starten av säsongen har vi installerat nya kassasystem till restaurangerna på Kävlinge GK strax utanför Malmö och Flommens GK i Skanör.

Båda restaurangerna använder kassasystem med integrerade betalterminaler och medlemmarna betalar smidigt med sina medlemskort direkt i kassasystemet.

Kassaregister – Allt ingår!

Startat företag och behöver ett kassaregister direkt? Vi levererar våra kassaregister 2-5 arbetsdagar
efter er beställning och det bästa är att allt ingår, ni behöver bara ansluta det i eluttaget, klart!

Sam4’s ER-260
Med 15 varugrupper direkt på tangentbordet, grafisk logo och stöd för tre betalsätt
är det ett riktigt prisvärt kassaregister. Perfekt för det lilla företaget.

Pris: 7.900:- exkl.moms

Följande ingår:
Kassaregister Sam4’s ER-260, Kontrollenhet SCU, Kassalåda. Programmering av era företagsuppgifter, logo och varugrupper, bruksanvisning och förkortad manual över rapporter & växelkassa. 5st kvittorullar, 1års garanti och fri telefonsupport helgfria vardagar 9-17.

Det ska vara enkelt att ta betalt!

Vintertid!

Natten till den 30/10 ändrar vi till vintertid och det är viktigt att ni även ändrar tiden i ert kassasystem. Följ anvisningarna nedan för respektive modell. Ni hittar också anvisningar i manualen som medföljde kassan. Det går också bra att ringa eller mejla oss så hjälper vi er!

Quorion: Samtliga modeller
Nyckel i P, ange “tiden, ex 1325”, tryck direktfel, vrid nyckel till R – Klart!

Quorion 30T:
Nyckel i P, tryck 1, tryck summa, tryck 2, tryck summa, ange ”tiden, ex 1325”, tryck summa, vrid nyckel till R- klart!

Sam4´s ER – 260:
Nyckel i PGM – ange ”tiden, ex 1325”, tryck x/time, tryck kontant, vrid nyckel till REG – klart!

Sam4´s ER -230/280/285:
Nyckel i PGM – tryck 1300, tryck subtotal, ange ”tiden, ex 1325”, tryck x/time, tryck kontant,
vrid nyckel till REG – klart!

Towa AX-100:
Nyckel i P – tryck 2, tryck X, ange ”tiden, ex 1325”, tryck kontant – klart!

Kvittorullar utan fenol!

På Friisgatan i Malmö hittar ni Caféet Raw Food House och på Stattenavägen ligger blomsterbutiken Trädgårdspaletten. Gemensamt för de två företagen är att de valt att använda kvittorullar som är helt fria från Fenol! Bättre för miljön och bättre för oss som handskas med kvitton! Här kan ni läsa mer om våra kvittorullar.

Nya sedlar, se upp!

Den förste oktober lanserades de nya 20-,50-,100-,500-,1000kronors -sedlarna och då också den nya 200 kronors sedeln. När de nya sedlarna träder i kraft ser vi en kraftig ökning av falska sedlar i handeln. Vi rekommenderar att alltid kontrollera de äldre och högre valörerna i en Sedel-Check med UV-lampa. En billig försäkring då en Sedel Check endast kostar 395kr. Att ta emot en falsk 500kronors sedel kostar butiken det dubbla då sedeln är obrukbar och varor lämnats ut på samma gång. Kontakta oss för mer information.

Från Sydafrika till Lund

I september öppnade den Sydafrikanska restaurangkedjan Ocean Basket i Lund. Restaurangen är den första i Sverige och ni hittar deras härliga skaldjursrätter på Östra Mårtensgatan 15, Lund. Kassasystemet är kopplat till betalterminaler och bongskrivare finns vid alla köksstationerna. Personalen loggar in direkt i den integrerade personalliggaren.

Nu finns vi även på Facebook

Nu finns vi på facebook. På vår facebook sida kan ni ta del av unika erbjudande men även hitta och kontakta oss för supportärende. Som vanligt når ni oss alltid på telefon:040-22 07 33 och via mejl info@kassahuset.se

Glassigt

Så här i sommartider kan vi varmt rekommendera ett besöka hos några av våra glassiga kunder: Lilla glassfabriken hittar ni på Holmgatan, Södertull och Emporia, Malmö. Dolce Sicilia ligger mitt på det härliga Drottningtorget, Malmö. Inne på köpcentren Emporia,Malmö & Väla,Helsingborg finns American Spin Cream och Nice Cream hittar ni på Triangeln, Malmö. Efter en dag på stranden varför inte svänga förbi Da Aldo, Skanör. Alla företagen använder betallösningar från Kassahuset där kassaregister/Kassasystem är integrerat med betalterminal för en snabb och smidig service under varma dagar. Trevlig Sommar önskar vi på Kassahuset.

Jägersro

I tid till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro, Malmö har samtliga kassor i entrén och receptionen byts ut till Kassasystem med integrerade betalterminaler från Kassahuset. Med ca 15.000 besökare krävs en snabb och smidig betallösning för att minska köer såväl som att underlätta för personal.

Programmering av Kassaregister

Vid ägarbyte och ändring av bolagsform behöver ni också ändra uppgifterna i kassan. Ert organisationsnummer måste finnas på kvittot och systemet anmälas till Skatteverket. Beroende på typ av kassa kan även kontrollboxen komma att behöva bytas ut. Vi hjälper er att kontrollera att alla uppgifter i kassan är korrekta, uppfyller kriterierna för kassalagen samt registrering av utrustning till skatteverket. Kontakta oss för att boka en tid för omprogrammering.

Kassasystem för hotell

Mitt i skåne hittar ni Yangtorp Sanctuary, en spektakulär anläggning. Yangtorps hotellreception, butik & restaurang synkas via Cesar kassasystem. En smidig lösning för gästerna som alltid kan välja att sätta notan på rummet, vart de än befinner sig på anläggningen. Rumsbokningen gör det också överskådligt för personalen att se vilka rum som är reserverade, incheckade & utcheckade. Betalterminalerna är integrerade i kassasystemtet och kommunicerar via wifi

Yangtorp hittar ni mer information om anläggningen!

Limhamns Fiskrökeri & Fiskboden i Lomma

Maten till julbordet hittar ni hos de välsorterade fiskbutikerna, Limhamns Fiskrökeri, Strandgatan 17B, Limhamn & Fiskboden i Lomma, Kajgatan 1, Lomma. Båda butikerna använder sig av Cesar kassasystem med integrerade kortterminaler från Kassahuset.

Butikernas sortiment hittar ni på: Limhamns Fiskrökeri & Fiskboden i Lomma

Fika!

I Fredags slog Coffee Factory Sweden upp portarna i Malmö. Ni hittar deras fem mysiga caféer på: Mobilia,Per Albin Hanssons väg 40, Triangeln,Södra Förstadsgatan 41 och Kvarteret Caroli Östergatan 12. De finns även på Stortorget och på Universitetssjukhuset i Malmö. Samtliga caféer använder PC-Kassasystem med integrerade kortterminaler från Kassahuset.

Hyra kassaregister

Då har du kommit rätt, vi har nämligen allt du behöver för att kunna genomföra din försäljning vid ex festivaler, event och marknader. Behöver du ett kassaregister för en kort eller lång tid? Inga problem, vi har kassaregister för korttids och långtidshyra. Hos oss hyr du helt enkelt under den period du önskar.

Med ett certifierat hyrkassaregister från oss kan du alltid vara lugn. Vi gör programmering efter dina önskemål, registrerar till Skatteverket, fri support under hyresperioden samt en genomgång/ upplärning av hur kassaregistret fungerar. Allt för att du ska känner dig säker inför användandet.

Kika på vår sida Evenemang & Tillfällig försäljning eller kontakta oss idag så berättar vi mer!

Vi gillar Möllan

I veckan fick Öst Asien Livs på Simrishamnsgatan 12, Malmö sitt nya kassasystem med integrerad scanner & betalterminal installerat på plats. Besök gärna deras välsorterade livsmedelsbutik, längs med Simrishamnsgatan hittar ni flera trevliga butiker och restauranger, vi kan verkligen rekommendera ett besök!
Vill ni köpa kassaregister i Malmö, kontakta oss så hjälper vi er!

Nyöppning i Lund

Den förste september slog Mat & Harmoni upp dörrarna till sin nya restaurang på Fältspatsvägen 4, Lund. Ni hittar dem också på Traktorvägen 11, Lund. Båda restaurangerna använder kassasystem från Kassahuset, integrerade med betalterminaler och kundkort. Lite längre ner på Traktorvägen har vi precis avslutat installationen av kassasystem och betalterminaler till Buketten Lund. Den 11/9 öppnar de upp i sina nya lokaler på Traktorvägen 4, Lund.

Kassaregister för torghandel

Riksdagen har nu fattat beslut om att lagen om kassaregister ska gälla även torg- marknadshandeln. Lagen börjar gälla 1 januari 2014. Kontrollera med skatteverket www.skatteverket.se om ni och ert företag berörs av de nya lagarna.

Vi har kassaregister som är anpassade för torg- och marknadshandel. Kassaregister som tar liten plats på disken och som kan drivas på batteri. Passa på att öka er försäljning genom att acceptera kortbetalningar. iWL220 är den mobila betalterminalen, batteridriven och med inbyggd GPRS kommunikation.

Kontakta oss idag så berättar vi mer om våra lösningar.

Aktuell version av Quorion kassasystem

För att kontrollera versionen i ditt register: Nyckel i P, tryck 305, tryck Type (oftast Artikel/Plu).

Versionerna: FCU V1.05, 1.06, 2.00. Måste uppdateras till ny version.

Kontakta oss på kassahuset via mejl: info@kassahuset.se eller tfn: 040-22 07 33 angående uppdatering av ditt kassaregister eller för hjälp att kontrollera ditt kassaregisters version. Mer information hittar du på Skatteverket »

Ändring av restaurangmomsen

Från och med 1 januari 2012 sänks restaurangmomsen från 25% till 12%. Om ni behöver hjälp med ändringen slå oss en signal och boka tid för omprogramering eller lämna in kassaregistret hos oss. Information hos Skatteverket »

Viktigt, anmäl!

Enligt skatteverket är det många som fortfarande inte anmält sin kontrollenhet + kassaregister. Kassahuset ansvarar ej för att anmälan görs till Skatteverket om det inte avtalats vid köp/leverans genom fullmakt. Anmälda kontrollenheter och Kassaregister skall märkas med de dekaler som skatteverket skickar ut efter genomförd anmälan.

Anmälan görs på sidan Anmäla kassaregistret och ändringar till Skatteverket.
Man behöver en e-legitimation för att fullfölja anmälan. Har du frågor kan du maila till kassaregister@skatteverket.se.

Ni kan även kontakta oss via tfn: 040-22 07 33 eller via mejl info@kassahuset.se för att boka in anmälan till skatteverket.

PDF-guide

Vid sparande av elektroniskjournal till SD-kort får en del ett felmeddelande. Det är inget problem och all information lagras korrekt på kontrollboxen till skatteverket. Det du kan göra är att ändra namnet på mappen på SD-kortet. Följ anvisningarna i PDFen för att ändra namnet.

 

Ladda ner PDF-guiden här

 

PDF-guide

Vi har sammanfattat en enkel guide för dig med Qurion och Sam4’s ER-serie (ej ER-260) så att du själv kan ställa om från femtioöres avrundning till enkronas avrundning.

 

Ladda ner PDF-guiden här

 


Störst i Sverige

Quorion och Sam4s kassaregister certifierade av Skatteverket.

Certifieringen från Skatteverket intygar att Quorions och Sam4s kassaregiser är testade och uppfyller kraven i Skatteverkets föreskrifter (SKVFS 2009:1) om krav på kassaregister. Kvalitétsmaskiner med fina touchskärmar och tydliga tangentbord. Perfeka lösningar för både butiks- och restaurangomgivningar.

Visa kassaregister

 


Störst i Sverige

Du som säljer varor eller tjänster mot kontant betalning måste från och med den 1 januari 2010 ha ett certifierat kassaregister. Detta har riksdagen beslutat om i en ny lag (2007:592). Fråga oss vad som gäller för just ditt kassaregister. Vi har massor av nya modeller som är säkrade för 2010.

 

Visa kassaregister | Läs mer på Skatteverkets hemsida

 

PDF-guide

Efter ha genomfört liknande systembyten i 19 länder världen över vet Quorion precis vad som krävs för en enkel hantering. Därför har dom utrustat sin kontrollbox “BOXEN” med en unik funktion – elektronisk journalremsa. Du sparar enkelt journalremsan direkt i boxen och slipper skriva ut metervis med papper varje kväll.

 

Läs mer om kontrollboxen “BOXEN”

Skapa stämning genom en knapptryckning. Våra elektriska öppna spisar brinner naturtroget utan behov av brandfarliga kemikalier. kika gärna närmre på våra olika modeller och våra separata braskaminer