040 22 07 33
Mån - Fre: 09 - 17
Gör köpet i lugn och ro med Svea

040 - 22 07 33

Vad är ett inlösenavtal och kortinlösen?

Alla pratar om det och alla säger att de har avtal som är bäst just för dig och din verksamhet, det gör vi också, skillnaden är att vi är helt öppna och ärliga med alla avgifter. Vi jämför olika avtal från leverantörer och tar fram det avtal som blir billigast för dig. Vi jämför och erbjuder idag kortavtal från dessa leverantörer i Sverige: Bambora (Worldline), Elavon, Nets, Swedbank Pay, Paytrim, Zettle by Paypal. Våra kunder kan ta del av våra jämförda priser på kort utan att betala några dyra medlemsavgifter, oavsett om ni omsätter lite eller mycket på kort.

1 489 200 000 kr omsatte våra kunder på kort förra året. Antal inlösenavtal förmedlade via kassahuset.se är 1425 st.

Vi sköter allt det komplicerade åt dig, så du slipper hantera bankärenden. Byta kortinlösenavtal med oss är inte bara enkelt, det är också helt kostnadsfritt.

Våra kunder sänker kostnaden för sina rörliga kortavgifter med 37%.

Kassahusets samarbetspartners. Bambora (Worldline), Elavon, Nets, Swedbank Pay, Paytrim, Zettle by Paypal

Hur kan man få ett inlösenavtal, vad är det och hur fungerar det?

Idag är det ett måste att man tar betalt med kort och då behöver du ett inlösenavtal och en betalterminal. Avtalet även kallat kortavtal är ett avtal mellan dig och en inlösare. Inlösaren tar betalningen från kundens kort och sätter in pengarna på ditt företags bankkonto. Transaktionsavgift är den avgift inlösaren tar betalt av dig för att flytta kundens pengar till företagets bankkonto. Transaktionsavgiften kan vara en fast procentsats, eller ett mix pris med både en procentsats och ett fast pris per korttransaktion. Vi hjälper dig gärna att skaffa ett konkurrenskraftigt avtal som sänker era kostnader utan att ni behöver byta leverantör eller bank.

Kortinlösen, läs detta för att spara pengar

Prissättningen på kortavtal varierar kraftigt på marknaden och som vi tidigare sa pratar alla om att deras avtal passar just dig men vad de inte säger är att det är DU som passar dem, inlösarna tjänar nämligen väldigt mycket pengar på dig och din omsättning. Ivrigare säljare på de olika bolagen är anställda på provision och glömmer gärna att berätta om alla kostnader som sägs vara “standard”, inlösenavgift och transaktionskostnad är nämligen inte alltid samma sak och inte alltid tydligt förklarade.

Om du får ett pris av en telesäljare på 0.29:- kan du räkna med att det finns en transaktionskostnad på ca 0.29% som tillkommer per transaktion.

Om du får en kortterminal gratis kan du räkna med att det är ett högt inlösenavtal.

Om du betalar en hög månadshyra för kortterminalen får du oftast ett lågt inlösenavtal.

Se våra partners feedback.
Kassahuset är ett bra exempel på en av våra värdefulla omni-partner. Med Kassahuset har vi verkligen hittat helt rätt för ett lyckat samarbete med det gemensamma målet att skapa mervärde för slutkunden.

Jessica Mattjus
Head of Sweden på Worldline

Inlösenavtal, vad ska kunder betala hos er?

Hur ska du veta vad du ska välja och vad det kommer att kosta dig? För att göra det lite lättare kommer här några räkneexempel som visar hur man ska välja betalterminal och kortinlösen. Vi visar endast räkneexempel på de betalterminaler och inlösare som vi samarbetar med men ni kan enkelt använda räkneexemplen nedan på offerter ni fått från andra företag som erbjuder att ta emot betalningar med kort.

Vi säljer till exempel Bambora (Worldline) Move One Betalterminal i två olika alternativt. Här kan ni se hur månadskostnaden och hur inlösenavgiften blir i förhållande till er omsättning och hur man ska tänka när man väljer mellan hög och låg månadskostnad.

Alternativ 1: Låg månadskostnad, högre kortavgift.

 • 1 st Move One
 • Hyra: 249 kr /mån
 • Avgift betalkort: 0,8%
 • Omsättning: 25.000 kr /mån
 • Hyra: 249 kr /mån + transaktionsavgift: 25.000 kr * 0.008 = 200 kr
 • Totalkostnad: 449 kr (Billigast).

Alternativ 2: Hög månadskostnad, lägre kortavgift.

 • 1 st Move One
 • Hyra: 495 kr /mån
 • Avgift betalkort: 0,5%
 • Omsättning: 25.000 kr /mån
 • Hyra: 495 kr /mån + Transaktionsavgift: 25.000 kr * 0.005 = 125 kr
 • Totalkostnad: 620 kr (Dyrast).

Som ni ser i alternativet ovan är det billigare att betala en låg månadskostnad och lite högre avgift på kort när omsättningen är lägre på kort.

Låga snittköp

UNDER — 200 kr

Från 0.6%

Betalkort per transaktion

0.6%

Kreditkort per transaktion

0.6%

Exemplet ovan är vårt standard pris för kunder med låga snittköp. Ni får ett förslag baserat på er omsättning och snittköp.

Se hur mycket kan du spara här

Avtal idag Omsättning Nytt avtal Du sparar
1.85% /transaktion 1.000.000 0.6% 12 500
1% /transaktion 1.000.000 0.6% 4 000
0.8% /transaktion 1.000.000 0.6% 2 000

Nedan visar vi samma alternativ men med en högre omsättning på kort.

Alternativ 1: Låg månadskostnad, högre kortavgift.

 • 1 st Move One
 • Hyra: 249 kr /mån
 • Avgift betalkort: 0.8%
 • Omsättning: 100.000 kr /mån
 • Hyra: 249 kr /mån + Transaktionsavgift: 100.000 kr * 0.008 = 800 kr
 • Totalkostnad: 1049 kr (Dyrast).

Alternativ 2: Hög månadskostnad, lägre kortavgift.

 • 1 st Move One
 • Hyra: 495 kr /mån
 • Avgift betalkort: 0.5%
 • Omsättning: 100.000 kr /mån
 • Hyra: 495 kr /mån + Transaktionsavgift: 25.000 kr * 0.005 = 500 kr
 • Totalkostnad: 995 kr (Billigast).

När du tar emot kort för 100.000:- eller mer per månad blev det billigare att betala en högre månadsavgift och en lägre avgift för kort.

Vill ni beställa betalterminalen ovan är det bara att chatta med oss så hjälper vi er, vi bjuder på 3 månaders fri hyra när ni beställer Bambora betalterminal via oss. Startavgift & frakt tillkommer med 195 kr per betalterminal. Efter beställning går det snabbt och det tar ca 1 vecka innan ni kan ta emot betalningar med betalkort.

Höga snittköp

ÖVER — 200 kr

Från 0.29% + 0.49 kr

Betalkort per transaktion

0.29% + 0.49 kr

Kreditkort per transaktion

0.39% + 0.49 kr

Exemplet ovan är vårt standard pris för kunder med höga snittköp. Ni får ett förslag baserat på er omsättning och snittköp.

Bindningstid på inlösenavtal och kortinlösen?

De flesta avtal för att kunna ta emot kortbetalningar är helt utan bindningstid eller fast månadskostnad när det kommer till fysisk butik och restaurang. Om det gäller ett avtal för att ta emot kort online brukar det däremot finnas en fast månadsavgift t.ex. i webbutik eller app.

Ofta har betalterminaler med låga kortavgifter en månadshyra och bindningstid som variera mellan 24, 36 och 48 månader. Har man en terminal med högre kortavgifter brukar det inte finnas någon månadshyra eller bindningstid.

En del tecknar gärna ett avtal genom oss och fördelen är då att man får en lägre totalkostnad. Andra vill inte binda upp sig och väljer då gärna våra terminaler från Zettle by PayPal, kanske har man en mobil verksamhet och då passar denna lösning deras behov perfekt.

Oavsett vad ni gör brukar vi kunna hitta en bra lösning, vi har redan många olika typer av kunder som använder våra tjänster. För oss är det viktigt att tjänsten vi förmedlar fungerar bra hos er.

Worldline Move 5000 Betalterminal

Behöver vi byta bank för att ta emot kort?

Svaret är nej, det behöver ni inte. Alla våra inlösare kan betala ut till den bank du har idag så ni behöver inte byta. De olika leverantörerna har dock olika lång utbetalningstid till ert konto. De flesta betalar ut inom 1-2 dagar och man kan tydligt följa transaktionerna till ert konto.

Varje månad får man en avräkningsnota, på denna framgår det om era kunder betalar med Visa, Mastercard, Visa Företag, Mastercard Företag samt utländska eller inom EU kort.

Tänk på detta innan ni tecknar inlösen

 1. Hur fungerar det – Ingår det i betalterminalen eller kan jag teckna ett fristående avtal?
 2. Snittköp – Vad handlar kunden för i snitt i butiken?
 3. Omsättning – Hur många kunder betalar med kort?
 4. Butik och Online – Var ska ni kunna ta emot betalningar?
 5. Utbetalningar – När kommer pengarna till mitt konto?
 6. Vilka kort – Visa och Mastercard, American Express?

Vi hjälper er med inlösenavtal hela vägen

Oavsett om ni ska starta ett nytt företag eller om ni vill byta er befintliga betallösning, hjälper vi er att komma igång. Att byta gör att ni kan sparar mer pengar varje månad, flera av våra kunder sparar hela 37%, bara på att byta inlösenavtal. Ska ni starta att ta betalt med kort, har vi allt för att kunna ta betalt på ett ställe så ni inte behöver flera leverantörer.

Inlösenavtal är ett avtal som alla andra och tåls att förhandlas och jämföras, genom att vi redan har gjort jämförelsen så slipper ni att leta. Hos oss får ni allt på ett ställe, för att kunna ta betalt med kort behöver ni: inlösenavtal, betalterminal och kassaregister/kassasystem.

Läs mer om våra olika inlösare och leverantörer av betalterminaler som vi samarbetar med:

Inlösare:

 • Bambora (Worldline)
 • Elavon
 • Swedbank Pay
 • Paytrim
 • Zettle by Paypal

Betalterminaler:

 • Bambora (Worldline)
 • Nets
 • Swedbank Pay
 • Verifone
 • Westpay
 • Zettle by Paypal

Vill ni få en offert och se vad ni kan spara idag?

Bara fyll i vårt formulär så kontaktar vi er redan idag med ett kostnadsfritt förslag. Då kan ni tydligt se hur mycket ni kan spara på att bli kund hos kassahuset.se

Våra kunder sparar i genomsnitt 37% på att byta inlösenavtal — missa inte chansen att se hur mycket du kan spara; börja med att fylla i ditt namn, telefonnummer och e-post.

1 489 200 000 kr

Omsatte våra kunder på kort förra året.

1425 kunder

Antal inlösenavtal förmedlade via kassahuset.se​

Inlösenavtal Lead R1 — Portrait
Varukorg