040 22 07 33
Mån - Fre: 09 - 17
Gör köpet i lugn och ro med Svea

040 - 22 07 33

Se alla våra kvittorullar.
gront-rent-sakert-r01
Bisfenol och Fenolfria.
Tack för att ni tänker på miljön.

Våra kvittorullar sparar både på miljön & ditt kassaregister!

Vi har kvitto & terminalrullar till alla kassaregister, kvittoskrivare och betalterminaler på marknaden. Alla våra kvittorullar är av högsta kvalité och ansvarsfullt tillverkade i Sverige.

Att använda kvittorullar av hög kvalité bidrar inte bara till en bättre miljö utan också till att er printer håller längre. Kvittorullarna uppfyller de krav som tillverkare av kassaregister ställer för användning i deras register. Driver ni ett företag med höga miljöambitioner vill vi även rekommendera våra helt fenolfria kvittorullar.

Kontakta oss så hjälper vi er att hitta kvitto & terminalrullar som passar till er utrustning. Se även vår guide nedan.

Information

Sedan 2010 har det kommit mycket information om kvittorullar, men vad är som gäller och vad är aktuellt idag? På denna sida kan ni alltid hitta uppdaterad information gällande kvittorullar.

Frakt & leverans

Beställ minst två paket och få fri frakt inom hela Sverige. Beställningar gjorda innan klockan 12.00 levereras dagen efter.

Beställning

Beställ era kvittorullar direkt i vår webbutik, mejla eller ring på 040-22 07 33.

gront-rent-sakert-r01

Vanliga information om kvittorullar

Vad är en kvittorulle eller kassarulle?

En kassarulle eller kvittorulle är en pappersrulle (termopapper) som passar till kassaregister, kassasystem, kassaapparater, kortterminaler och separat kvittoskrivare som används t.ex. i restaurang, kök, café o.s.v.

Ej kvitto på köp

Alla terminalrullar måste vara märkta med texten “Ej kvitto på köp”. Dessa rullar får endast användas i betalterminaler och inte i kassaregister.

Bisfenol A – Fria kvitton (BPA)

På marknaden finns det idag en uppsjö av olika företag som erbjuder Bisfenol A – fria kvittorullar. Dessa kvitton innehåller ofta istället Bisfenol S (BPS) en annan form av ämnet fenol vilket är svårare för miljön att bryta ned.

Rapporter – Bokföringslagen

Dags-, månads, och elektronisk rapport är bokföringsmaterial och ska således sparas tillsammans med bokföringen i minst 7 år enligt bokföringslagen. Därför är det viktigt att använda arkivbeständiga kvittorullar, våra klarar 10 år.

Bisfenol – fria kvitton

Många av de kvittorullar som benämns “Helt Bisfenol fria kvittorullar” innehåller fortfarande ämnet fenol. Det tillverkarna gör är att man bryter upp bisfenolmolekylen vilket gör att molekylen ändrar namn, således finns samma mängd av ämnet fenol kvar i kvittot men tillverkaren kan paketera dem som “Helt bisfenolfria kvittorullar”.

Bisfenol & Fenol

Information och rapporter har publicerats om ämnet Bisfenol & Fenol och dess förekomst i kvittorullar. Nedan förklaras de vanligaste förekommande begreppen:

Fenolfria kvitton

Vill du vara säker på att dina kvitton är helt fria från fenol ska du alltid välja våra fenolfria kvittorullar. Fenolfria kvitton är den enda sorten av kvittorullar som garanterat är helt fria från ämnet fenol.

Innehåller kvittot fenol?

Kan man kontrollera fenolhalten i kvittot genom att värma upp det? Det kan man inte, det enda som händer är att kvittot mörknar vilket tyder på att kvittot är av typen termokvitto, detta har inget med fenolhalten i kvittot att göra. Be istället om att få se innehållsdeklarationen över kvittorullarna, då kan ni vara säkra på att ni faktiskt fått kvitton fria från fenol!

Varukorg